Trudnoća.hr > Beba > Dojenje i dohrana > “Pametna izdajalica”: Spas za sve dojilje

“Pametna izdajalica”: Spas za sve dojilje

Izvor fotografije: Screenshot:Youtube

Iako se  o tome rijetko govori, svaki početak dojenja je najčešće vrlo težak. Rijetke su mame koje netom nakon poroda uspješno uspostave dojenje i ono se nastavi dokle god to ona i beba žele.

Mnogo realniji početak dojenja jest bol, oštećene bradavice, mastitis, otečenost i osjećaj kao da će grudi prsnuti. Ako niste u toj skupini, možda vam jednostavno prestane proizvodnja mlijeka i grudi ponovno treba nagovoriti na proizvodnju. Sve to ne bi samo po sebi bilo toliko traumatično da se novopečenim majkama ne stavlja dodatni teret na leđa, a to je da se odustajanje od dojenja smatra svojevrsnim odustajanjem od djeteta. Kako je svaka beba drugačija, tako je i svaka rodilja drugačija.

Nastavite čitati članak niže...

Ono što je jednako kod svih jest pravilo ponude i potražnje. Ako je dijete često na grudima (i naravno, pritom pravilno navlači mlijeko), proizvodnja mlijeka će se povećavati i vrlo brzo ćete to uočiti. Oblik bradavica, određene traume za mamu i/ili bebu tijekom ili nakon poroda mogu čini doista velike razlike. No, jedan od glavnih pomoćnika u prvim danima kada se mame susreću sa bezbroj nepoznanica, svakako je kvalitetna izdajalica. Do sada smo bili upoznati s ručnim i električnim izdajalicama za kućnu upotrebu. Postoje i profesionalne izdajalice koje je moguće unajmiti i potaknuti laktaciju ili jednostavno olakšati si prilikom mastitisa i prevelike količine mlijeka koju je kućnim izdajalicama teško izdojiti.

No, sada je stigla još jedna novost koja će zasigurno oduševiti svaku mamu koja planira dojiti, a to je pametna izdajalica!

Pametna izdajalica:Što je u njoj uopće pametno?

Kao i kod većine noviteta u svijetu tehnologije koje nazivamo “pametnima”, ova izdajalica posjeduje epitete: bežična, mobilna i koristi se bez upotrebe ruku.

Svaka novopečenama mama zna koja je prava vrijednost slobodnih ruku uz malu bebu.

Ovaj uređaj tvrtke willow prati oblik grudi, umeće se u grudnjak, vrlo je tih i nježan, pa dok se izdajate bez problema možete obavljati i druge poslove u isto vrijeme.

Korištenje

Ovu izdajalicu dovoljno je postaviti na grudi, odrediti jačinu izdajanja i uključiti ju. I vaš posao je gotov.

Zamjenjiva vrećica u uređaju polako se puni i kada bude puna, na svoj pametni telefon ćete dobiti obavijest!

Kako se vama čini ova izdajalica?